divendres, 4 de juliol del 2008

Atenció Pat.escèptics: Patrimoni.gencat ja és aquí!

I Déu ni do del rebombori! Presentació oficial, aparicions en premsa, fins i tot a la ràdio!

És clar, cal fer una mica de soroll perquè si no.....qui visitarà un portal sobre el patrimoni català? Vull dir a part de la Marga, que ja us he comentat alguna vegada que és una mica estranya, i jo, que com a bon pat.escèptic em cal conèixer a l’enemic.

Patrimoni.gencat es presenta com el portal que convertirà “el patrimoni en una cosa divertida i interessant”. Quina gràcia oi? Barrejar el patrimoni, o sigui pedres, museus, arxius i coses així amb la diversió.

I per aconseguir-ho, l’oferta és variada. Que si una gigafoto que et permet veure les esquerdes de la paret de l’esglèsia de Sant Climent de Taüll (no sigui que hi trobis una formiga), que si jocs del patrimoni, que si un vídeo sobre l’Esculapi d’Empúries (resulta que el tal Esculapi és una estàtua), i què dir sobre les escapades, jo que ja n’he fet unes quantes i us ho he anat explicant.

Però potser el més apassionant de tot és una cosa que anomenen el Pat.club, una mena de comunitat “d’amics del patrimoni”que col·labora amb el portal. Com si no tinguessin res més a fer, aquesta gent es dedica a enviar fotografies, proposar rutes, enllaços, i fins i tot fa preguntes sobre el patrimoni! Ja ho diuen que hi ha d’haver gent per tot.

Feta l’explicació, estimats pat.escèptics, sé que ara mateix esteu frisant per entrar a patrimoni.gencat.

Entreu, entreu i exploreu el desconegut món del “patrimoni divertit”! I sobretot no us oblideu d’explicar-me les vostres experiències trepidants per la museologia i l'arxivística eh? Que els pat.escèptics hem nascut per fer pinya contra l’avorriment!

I ara us deixo que hi ha una gigafoto que m’espera....

2 comentaris:

Pilar ha dit...

M'agrada molt aquest blog! Et felicito!

patrimoni.gencat ha dit...

Moltes gràcies, Pilar!